Over mij

IMG_20180920_003002Door mijn open blik van kijken, te luisteren naar wat er ook niet gezegd wordt en te durven vragen wanneer iets niet helemaal duidelijk is, kan ik veel situaties verhelderen, mede door deze ook te visualiseren met o.a. flowcharts. Ik ben geduldig en geef niet snel op, ook als een situatie wellicht te complex lijkt te zijn. Juist daar zit voor mij de uitdaging, beginnen bij het begin en stap voor stap afpellen naar iets begrijpbaars. Zo zijn de vele trainingsprogramma’s tot stand gekomen. En deze aanpak helpt ook bij mijn coachingsgesprekken met de deelnemers van mijn workshops. Door telkens weer even uit te zoomen, mijn wil om dingen te begrijpen en mijn analytisch vermogen, weet ik juist complexe situaties helder en eenvoudig te maken. Hierdoor ontstaat ook contact en verbinding met de mensen waarmee ik “het” moet gaan doen. Maar vooral geef het, mij en juist ook de anderen, overzicht en inzicht in welke volgende stappen er nodig zijn in het traject van verandering. Dit werkt op alle niveaus: van directie tot operators.

Cursisten geven mij terug dat ik een enthousiaste stijl heb, individuele aandacht en een duidelijke uitleg geef, en een goed gevoel voor de groep met gebruik van de nodig dosis humor.

Basis ingrediënten voor mij zijn:

  • Inspireren
  • Bouwen
  • Beweging
  • Verbinden
  • Co-creatie
  • Ontdekken
  • Out-of-comfortzone
  • Leiderschap

E-mail: mhm.joosten@gmail.com 

Connect via Linked-in

Vanaf september 2017 heb ik mijn werkgebied verplaatst naar Tatasteel. De werkeenheden aldaar helpen met het verbeteren van hun werkprocessen. Daarbij maak ik graag gebruik van de methodieken van Kepner-Tregoe. Neem een kijkje bij mijn vorige werkgever: www.kepner-tregoe.com

HOBBIES

Hardlopen: Hardlopen biedt voor mij de gelegenheid om het hoofd even “leeg” te lopen,  nieuwe ideeën op te doen en energie te krijgen. Of ik ooit weer een halve marathon ga lopen zoals in september 2009 is nog maar de vraag. In 2014 heb ik de zevenheuvelenloop (15 km) volbracht, super om in mijn “thuis” omgeving rond te rennen. In 2016 heb ik de 10 kilometer van Haarlem gelopen en 2017 heeft nu de ECI Letterenloop op het palmares gebracht. Met Tatasteel heb ik in 2018 samen met 100 andere Tatasteelers meegelopen aan de jubileum editie van de Marquetteloop. Bijzonder!

Wijn: In 2004 begonnen met een eerste wijn cursus “een wandeling door de wijnwereld” bij Michel van Tuil. Daarna altijd leuk om lokale wijnen te proeven en de juiste wijn spijs combinatie te vinden. Sinds 2015 ben ik om naar biodynamische wijn, powered by Slow Wines Europe. Een geweldige eyeopener en nog meer een sensationele smaakbeleving.

Pianospelen: Ik leg me toe op de “klassieken” zoals Chopin, Beethoven en Mozart, maar modernere klanken van Glass of Einaudi zijn ook aan mij besteed. Ik heb les bij Tine Proper.  Twee keer per jaar organiseert zij een uitvoering, waarbij elke leerling zijn/haar stuk voorspeelt. Een prachtig punt om naar toe te werken. Een vast onderdeel is het quatre main spelen, met een vast maatje en liefst ook met iemand met wie je nog niet hebt gespeeld. Dat laatste vormt dan weer een uitdaging om op zoek te gaan naar de juiste samenwerkingsvorm. Hij wordt overigens altijd gevonden.

In 2019 ben ik, na twee keer eens op schildervakantie te zijn geweest, gestart met een teken/schilder workshop bij Jeroen van der Beek. Goed leren kijken, geduld en je eigen creativiteit zijn werk laten doen. Inspirerend en meditatief!

Share

Leave a Reply